Ontvang 20% korting op je eerste bestelling met de code ''KORTING20''

vanaf €60,- gratis verzendkosten!
12.000 producten
Achteraf betalen mogelijk
5.0 Google Reviews
Tanden wisselen bij puppy's: Wat je moet weten over dit natuurlijke proces - Pet4you

Tanden wisselen bij puppy's: Wat je moet weten over dit natuurlijke proces

2 min lezen

Het wisselen van tanden is een normaal en natuurlijk proces dat puppy's doormaken tijdens hun groei. Net als bij mensen verliezen puppy's hun melktanden om plaats te maken voor volwassen tanden. Het is belangrijk om dit proces te begrijpen, zodat je weet wat je kunt verwachten en hoe je je puppy kunt helpen tijdens deze overgangsfase. In deze blog bespreken we het tandenwisselproces bij puppy's en geven we enkele nuttige tips om ervoor te zorgen dat het soepel verloopt.

  1. Timing van het tanden wisselen: Puppy's beginnen meestal met het wisselen van hun tanden tussen de leeftijd van 3 en 6 maanden. Het proces begint meestal met het verliezen van de snijtanden, gevolgd door de premolaren en kiezen. Het volledige tandenwisselproces kan enkele maanden duren.

  2. Let op tekenen van tandenwisseling: Tijdens het tandenwisselproces kun je enkele tekenen opmerken bij je puppy. Ze kunnen meer kauwen en bijten om de pijn en jeuk in het tandvlees te verlichten. Je kunt ook merken dat ze meer kwijlen of dat hun adem tijdelijk onaangenaam ruikt. Controleer regelmatig het gebit van je puppy om te zien of er melktanden loszitten of al zijn uitgevallen.

  3. Bied geschikt kauwspeelgoed aan: Om je puppy te helpen bij het verlichten van de pijn en jeuk in het tandvlees, is het belangrijk om geschikt kauwspeelgoed aan te bieden. Zorg ervoor dat het speelgoed veilig is en speciaal ontworpen is voor het verzachten van tandvlees tijdens het tanden wisselen. Kauwspeelgoed van rubber of nylon kan helpen om de drang om te kauwen te bevredigen en tegelijkertijd het tandvlees te masseren.

  4. Houd de mondhygiëne in de gaten: Tijdens het tanden wisselen is het essentieel om de mondhygiëne van je puppy in de gaten te houden. Blijf regelmatig de tanden van je puppy poetsen met een zachte tandenborstel en tandpasta speciaal ontworpen voor honden. Dit helpt bij het verwijderen van tandplak en het bevorderen van een gezond gebit.

  5. Raadpleeg de dierenarts indien nodig: In de meeste gevallen verloopt het tandenwisselproces zonder complicaties. Maar als je merkt dat de melktanden niet vanzelf uitvallen, er sprake is van ernstige pijn, zwelling of ontsteking van het tandvlees, raadpleeg dan je dierenarts. Ze kunnen controleren of er geen problemen zijn en indien nodig ingrijpen.

Het tanden wisselen is een normaal en natuurlijk proces dat puppy's doormaken tijdens hun groei. Door de tekenen van tandenwisseling te herkennen, geschikt kauwspeelgoed aan te bieden, de mondhygiëne in de gaten te houden en indien nodig de dierenarts te raadplegen, kun je je puppy helpen om deze overgangsfase soepel te doorlopen.

Blijf geduldig en geef je puppy de zorg en aandacht die hij nodig heeft tijdens deze belangrijke periode voor zijn mondgezondheid. Een gezond en sterk gebit zal je puppy van jongs af aan een goede basis geven voor een gezond leven.


© 2024 Huisdierspullen.nl, Jouw huisdier, onze passie!

    • American Express
    • Apple Pay
    • Google Pay
    • iDEAL
    • Maestro
    • Mastercard
    • PayPal
    • Shop Pay
    • Union Pay
    • Visa

    Login

    Wachtwoord vergeten?

    Heb je nog geen account?
    Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.